Wat is autodemontage?

autodemontage

Autodemontage is het demonteren van een auto, maar waarom zou je dit doen? Veel mensen demonteren hun auto voor onderdelen, zodat ze deze kunnen verkopen. Vooral wanneer een auto hogere reparatiekosten heeft dan de dagwaarde van de auto is dit het geval. Het verkopen van een sloopauto is moeilijk en vooral op het internet kan dit meerdere weken duren. Het verkopen van onderdelen gaat sneller en daarom demonteren veel mensen hun eigen sloopauto. Echter, kun je ook de auto naar de sloperij brengen voor autodemontage en je verkoopt als het ware de auto aan de sloperij. Maar waarom zou je de auto naar de sloperij brengen voor de autodemontage? En wat doen ze ermee? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je er meer over te weten komt.

Waarom sloopauto naar de sloperij brengen voor autodemontage?

Een sloperij is ervaren op het gebied van autodemontage en weet precies hoe een auto gedemonteerd moet worden. Er zitten verschillende voordelen verbonden aan een auto naar de sloperij brengen. Ten eerste ben je direct af van de sloopauto en ben je niet meer verplicht om belasting te betalen. Ook krijg je een kleine vergoeding van de sloperij en zit deze vergoeding ongeveer op 100 euro. Ten tweede is het mogelijk dat je de sloperij de auto laat ophalen. Je kunt namelijk moeilijk de auto zelf brengen, omdat een sloopauto bijna nooit de openbare weg op mag. Als je de auto laat ophalen door de sloperij, is er wel een kans dat er geld van de vergoeding af gaat. Ten slotte, zorgt de sloperij voor een duurzame autodemontage, zodat het niet schadelijk is voor het milieu. Bij de sloperijen die duurzaam werken hebben ze vaak een erkenning van het ARN.

Hoe voert een sloperij autodemontage uit?

De sloperij geeft je sloopauto eerst op voor autodemontage bij het RDW, zodat de auto niet meer onder je naam staan. Wanneer de papieren zijn geregeld, gaat de sloperij direct aan de slag met de autodemontage. Zo halen ze alle vloeistoffen uit het voertuig en halen ze de accu er ook uit. Daarnaast gaan ze aan de slag met de onderdelen en bewaren ze deze in een magazijn. Deze verkopen ze namelijk voor veel winst aan mensen die op zoek zijn naar onderdelen. Wanneer de auto geen waarde meer heeft voor de autosloperij, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht. Uiteindelijk zorgt ARN ervoor dat de afvalstoffen verwerkt worden in nieuwe producten.