Je schadeauto verkopen

Is jouw auto niet meer zo mooi meer, omdat je hem tegen een paaltje hebt aangereden of je bent langs een andere auto gekomen. Dan heb je in de meeste gevallen wel flinke schade. Of heb je zulke heftige schade dat de auto niet meer door de keuring heen komt.  Dan betekent dit dat jouw auto nu een schadeauto is en je die waarschijnlijk wilt gaan verkopen, maar dit is niet altijd makkelijk. Het kan op verschillende manieren, die manieren gaan we je in deze blog uitleggen. 

Schadeauto verkopen aan een particulier 

Kan jouw auto nog rijden of is je auto niet zo erg stuk dat je auto naar de sloop toe moet dan kan je de auto verkopen aan een particulier. Dit kan wel enige tijd duren omdat niet iedereen een auto wilt met krassen of een deuk erin. Toch slaag je er wel altijd in om je auto te verkopen. Om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen moet je goed en duidelijk vertellen waarom de auto schade heeft gekregen en wat de exacte schade is. Ga niet dingen achterhouden want iemand die de auto koopt komt er toch altijd achter. Wees eerlijk om je auto makkelijk en zonder gedoe te verkopen. Zet de auto op zo veel mogelijk Online-sites en zorg ervoor dat de schade op de auto zelf goed te zien is. 

Schadeauto verkopen aan de sloperij

Heeft jouw auto enorm erge schade en kan je hem niet meer verkopen aan een particulier dan is het verstandig om de auto naar de sloop te brengen. Bij de sloop zorgen ze ervoor dat de auto meteen van je naam wordt afgehaald en je zo dus niet meer de verzekering en belasting hoeft te betalen. Vervolgens wordt de auto helemaal uit elkaar gehaald, dit heet demonteren. Als dat is gebeurd gaan ze kijken welke onderdelen er nog verkocht kunnen worden voor de tweedehands verkoop en welke onderdelen er gerecycled kunnen worden. Ook blijft er waarschijnlijk veel oud ijzer over en dat is heel goed want dat is een heel fijn onderdeel wat naar de recycling kan. Voor dit allemaal krijg je natuurlijk een vergoeding, die vergoeding zal niet heel hoog zijn, maar het is toch wat. De meeste vergoedingen liggen tussen de 150/900 euro. Dit hangt af van hoe zwaar de auto is en hoeveel het kan opleveren. Zorg er ook voor dat jouw auto opgehaald kan worden door het sloopbedrijf dit levert jou minder gedoe op.