Wat is de autosloperij?

De autosloperij is een sloperij die auto’s aanneemt. In de meeste gevallen zijn dit auto’s die niet meer door de keuringen heen komen met de huidige status. Total loss zijn of dat de reparatie duurder is dan de huidige waarde van de dag. Bij de autosloperij kan de klant een kleine vergoeding hiervoor terugkrijgen die van meerdere dingen afhangt. 

Wat doet de autosloperij?

Bij de autosloperij regelt meerdere dingen niet alleen in het voordeel voor het bedrijf, maar ook voor jou. De sloperij zorgt ervoor dat de auto van jouw naam wordt afgeschreven zodat jij geen verzekeringen en btw meer hoeft te betalen voor je auto. Ook wegen ze de auto voor het oud ijzer, hoe meer oud ijzer er in je auto zit, hoe beter hier kunnen ze namelijk geld mee verdienen en jouw dus ook een vergoeding voor terug geven. Daarna halen ze alle onderdelen die van toepassing zijn en herbruikbaar zijn uit de auto. Deze onderdelen maken ze schoon zodat ze het kunnen doorverkopen als product. Hoe meer onderdelen die gerecycled kunnen worden, hoe groter de kans is dat je een hogere vergoeding hiervoor terug krijgt. Meestal ligt de totale vergoeding tussen de 100 en 300 euro, maar dit kan afwijken. Als je namelijk geen trailer of een ander vervoermiddel hebt voor je auto vraag je of de autosloperij het kan komen ophalen. Dit wordt wel in rekening gebracht dus kan er geld van de vergoeding af gaan.


Kun je beter zelf de sloopauto verkopen of aan de autosloperij verkopen?

Dit ligt aan meerdere dingen. Als jij dit zelf gaat doen ga je meer tijd kwijt zijn dan het verkopen aan de autosloperij en is het op een mindere duurzame en veiligere manier. Je bent veel sneller van de auto of en betaalt geen btw en verzekeringen meer. Als jij de auto zelf gaat verkopen ben je veel langer bezig en blijf je btw en verzekeringen betalen tot je de onderdelen en auto hebt kunnen verkopen. Het is maar net of de vraag op de markt groot genoeg is om dit zelf te kunnen gaan verkopen in een snelle tijd en je hebt er verstand van nodig. Kortom je kan er zelf meer winst mee maken, maar dit kan erg lang gaan duren en is minder veilig en duurzaam. Als je er snel vanaf wilt en zeker wilt weten dat dit goed verloopt kan je beter de auto verkopen aan de sloperij. Dan ben je er sneller van af en is het daarna hun verantwoordelijkheid.